تفاوت بین بسته بندی الکتریک و پنوماتیک : در بسیاری از فروشگاه ها روزانه محصولات مختلف بسته بندی شده ای را می بینید. در صنایع غذایی نیز بستهبندی یک نقش بسیار مهم در انتهای زنجیره تولید ایفا میکند. انتخاب نوع دستگاه بستهبندی مناسب برای کارگاه شما میتواند تأثیر زیادی بر روی سرعت، هزینه و کیفیت بستهبندی محصولات شما داشته باشد. در این مقاله، به مقایسه بستهبندی ساشه پنوماتیک و الکتریک میپردازیم و راهنمایی میکنیم که کدام یک از این دو روش برای کارگاه شما بهتر است.
تفاوت فنی دستگاه ساشه پنوماتیک و الکتریک چیست
دستگاههای پیستونی با عملکرد پنوماتیک از هوای با فشار بالا استفاده میکنند. در واقع محرک دستگاه در نوع پنوماتیک فشار باد می باشد. بسته بندی ساشه پنوماتیک فرآیندی است برای پر کردن و آب بندی ساشه ها که با استفاده از هوای فشرده انجام می شود. هوای فشرده یک فرآیند سریع و کارآمد است که می تواند برای پر کردن انواع محصولات از جمله پودر، مایعات و گرانول استفاده شود.
در دستگاهها ی الکتریک محرک دستگاه نیروی برق است. بسته بندی ساشه های الکتریک فرآیندی است برای پر کردن و آب بندی ساشه ها با استفاده از برق.
برای مقایسه دو دستگاه ساشه الکتریک و پنوماتیک به این مثال دقت کنید: اگر ما یک میخکوب برقی را با یک میخکوب پنوماتیک با هم قیاس کنیم و هر دو میخکوب رو امتحان کنیم، میخکوب پنوماتیک میخ را تا 6 متر پرتاب می کند در حالی که میخکوب برقی نهایتا تا 3 متر. و دوم اینکه میخکوب برقی برای کار در منزل کارایی دارد و اغلب نجارها بدلیل عمر مفید بالا میخکوبهای پنوماتیک را ترجیح میدهند .
تفاوت اصلی بسته بندی ساشه پنوماتیک و برقی در قدرت و توان کارکرد بلندمدت و سرعت فرآیند است. بزبان ساده تر پیشنهاد ما به کسی که قصد خرید دستگاه بسته بندی را دارد اینست که در ابتدا ساعتهای کارکرد مورد نیاز را برآورد نماید و در صورت نیاز به کارکرد 24 ساعته حتما سیستم پنوماتیک را تهیه نماید
دستگاه بسته بندی ساشه پنوماتیک چطور کار میکند؟
دستگاه پنوماتیک یک دستگاه کنترلی است که از هوای فشرده برای انجام کارهای مختلفی مانند حرکت، فشار دادن، بسته بندی، و یا پرتاب اشیاء استفاده میکند. در این دستگاه، هوای فشرده توسط یک کمپرسور تولید میشود و سپس به سیلندرها یا اقدامات مکانیکی دیگر ارسال میشود تا کارهای مختلف انجام شود. دستگاه پنوماتیک معمولاً شامل اجزایی مانند کمپرسور، سیلندرها، و ولوهای کنترلی است.
مزایا و معایب پنوماتیک و الکتریک
تفاوت بسته بندی الکتریک و پنوماتیک : این دو روش برای پر کردن و بسته بندی دقیق محصولات استفاده میشوند و هر کدام مزایا و محدودیتهای خود را دارند. درباره هرکدام چند مورد را بررسی کرده می کنیم :
بسته بندی ساشه با استفاده از هوای فشرده (پنوماتیک):
– پنوماتیک قویتر و بادوام تر از بسته بندی ساشه با استفاده از برق است. برای بسته های با وزن بالای 500 گرم از سیستم پنوماتیک استفاده کنید . ولی برای بسته های سبکتر سیستم الکتریکی نیز پاسخگوی کار شما خواهد بود
– استفاده از هوای فشرده به عنوان منبع قدرت باعث پر کردن سریع ساشهها میشود.
– این روش معمولاً در محیطهای صنعتی برای تولید برندها و کارخانههای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد.
بسته بندی ساشه با استفاده از برق (الکتریکی):
– ارزانتراز بسته بندی ساشه با استفاده از هوای فشرده است.
– میتواند برای پر کردن محصولات با دقت بالا مانند محصولات دارویی یا انواع پودرها استفاده شود.
– معمولاً برای بسته های سبک زیر 500 گرم استفاده میشود.
– از برق به عنوان منبع تامین نیرو استفاده میکند و نیاز به سیستمهای کمکی برقی دارد.
دستگاه بستهبندی الکتریک یک دستگاه کنترلی است که برای بستهبندی محصولات از قبیل مایعات، پودرها، غلات، دانهها، محصولات غذایی، و انواع مواد به کار میرود. این دستگاهها از قدرت الکتریکی به عنوان منبع قدرت استفاده میکنند و معمولاً دارای بخشهایی مانند مکانیزم بستهبندی، حسگرها، کنترلکنندهها و قطعات الکترونیکی هستند.
دستگاه بستهبندی الکتریک برای بستهبندی محصولاتی با مشخصات زیر مناسب است:
- محصولات خشک و جامد: این دستگاهها برای بستهبندی محصولات جامد مانند آرد، قهوه، شکر، تنقلات، برنج و…
- مایعات: برخی از دستگاههای بستهبندی الکتریک قادر به بستهبندی مایعات مانند روغنهای خوراکی، سسها، عصارهها و…
- مواد گرانولی: این دستگاهها معمولاً برای بستهبندی موادی مانند مغزها، حبوبات، میوههای خشک و…
- محصولات مصرفی: محصولات مصرفی مانند مسواک، محصولات بهداشتی، پنبهای و…
- محصولات خانگی: برای بستهبندی محصولاتی که ممکن است در خانهها به کار روند مانند تعمیرات، قطعات الکترونیکی کوچک و…
- محصولات دارویی: بستهبندی دقیق و بهداشتی محصولات دارویی و مکملهای غذایی.
دستگاههای بستهبندی الکتریک اغلب دارای کنترلهای دقیق و قابلیت تنظیم میزان بستهبندی هستند که برای محصولاتی که نیاز به دقت و کنترل دقیق دارند، مناسب هستند. این دستگاهها به دلیل قابلیت تنظیم بالا و دقت در بستهبندی محصولات، در صنایع مختلف مانند غذایی، دارویی، و صنایع خانگی مورد استفاده قرار میگیرند.